Tavada Sebzeli Mücver



Hatırlarsanız kabak dolması yaptığım zaman kabağı oyduğumda içinden artan kabaklar ile sağlıklı bir mücver yapabiliriz demistim. Araya yeni yıl girince tarifi yayınlamam biraz gecikti...
 
Bildiğimiz gibi mücver bol yağda kızartılarak yapılıyor ama bana göre oldukça ağır oluyor. Bu yöntemle de kızartma versiyonunun lezzetine çok yakın hem de daha hafif bir mücver yapabiliriz.
 
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...
 
MALZEMELER:
  • 1orta boy kabak (kabuklarıyla rendelenecek)
  • 1orta boy patates
  • 1orta boy havuç
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4-5 adet taze soğan ya da 1 orta boy kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Dereotu, maydanoz
  • Deniz tuzu, karabiber, pul biber, kuru nane
  • Göz kararı un ( boza kıvamında olacak)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (1 kaşık karışıma, kalan 1 kaşık ta tavaya konulacak)
HAZIRLANIŞI:
  • Kabağı, havucu, patatesi ve kaşarı peynirini rendeleyin.
  • Maydonuzu,  dereotunu taze soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın, karışıma ilave edin. Yumurtaları, tuzu zeytinyağını ve baharatları ekledikten sonra, bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. En son da kabartma tozunu ve elenmiş unu, karışım boza kıvamına gelinceye kadar ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağla yağlanmış ve kızdırılmış  yapışmaz yüzeyli tavaya karışımı dökün. Uzerine kapak kapatarak kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Bir yüzü piştikten sonra, kapak yardımı ile diğer yüzünü çevirip yine kısık ateşte diğer yüzünü de pişirin.
  • Servis tabağına alıp sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler