Tavuk külbastı! Yapımı kolay, nefis bir tavuk yemeği. Yanında ister benim yaptığım gibi patlıcan piyazı (tarifi sırada) ve tereyağlı-sarımsaklı ekmek ile, ya da patates kızartması, pilav ile servis yapın. Her şekilde nefis olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
- 4 adet inceltilmiş tavuk göğsü ya da kemiksiz, derisiz tavuk pirzola (boneless skinless chicken thighs)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz tuzu , karabiber, kekik
- Göğüs etlerini enlemesine ikiye kesip pirzola demiriyle döverek biraz inceltin (tavuk pirzola kullanıyorsanız onları da inceltin). Her iki yüzüne tuzunu ve karabiberini serpin.
- Kuru soğanı bir tabağa rendeleyin, sarımsakları incecik kıyın. Rendelenmiş soğanları bir süzgüye alıp, suyunu tavukların üzerine elinizle bastırarak süzdürün, kalan posasını atın. Zeytinyağı, sarımsağı ve kekiği de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
- Üzerini kapatarak buzdolabına koyun. Birkaç saat marine edin. Etleri pişirmeden 15-20 dakika önce dolaptan çıkarıp oda ısısında bekletin. Tercihen ızgara üzerinde ya da tavada, yağsız pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder