Bu harika mezeyi “Soframız“ dergisinin, geçen seneki Ağustos sayısından görüp hazırlamıştım. Çok beğenilen bir tarif, tavsiye ederim.
- 4 adet patlıcan
- 5-6 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 dal dereotu
- Deniz tuzu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Üzerlerine tuz serpin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde bekletin. Patlıcanları elinizle sıktıktan sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp, sularını süzdürün. Bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Biberleri 1 cm. büyüklüğünde doğrayıp, kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları dövüp bir kaba alın, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcan, domates ve biberleri bir kaba alıp harmanlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Dereotu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder