Hazırlanması son derece kolay ve lezzetli bir yemek. Yanına, şehriyeli pirinç pilavı çok yakışıyor.
MALZEMELER:- 500 gr. kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 Diş sarımsak
- 2 Adet sivri yeşil biber ( bende yoktu kullanmadım)
- 2 Adet büyük domates (kabukları soyulmus, küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı sıcak su (domatesleriniz sulu ise koymayabilirsiniz)
- tuz-karabiber-kekik -kırmızıbiber
- Üzerine, ince kıyılmış maydanoz
- Kuşbaşı doğranmıs tavuk etini, ortadan yüksek ateşte, suyunu çekinceye kadar kavurun.
- 2 diş sarımsağı ve küçük kesilmiş biberleri de ilave edip, biraz daha kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz öldürün.
- Baharatları da ilave edip (tuz hariç) karıştırdıktan sonra, yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın.
- Pişmesine yakın tuzunu ilave edin.
- Kısık ateşte piştikten sonra, üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder