TAVUK SUYUNA ZEYTİNYAĞLI PIRASA

En sevdiğim sebze yemeklerinden biridir zeytinyağlı,bol ekşili pırasa.Geçen gün bir kısmını buzluğa kaldırdığım tavuk suyunu zeytinyağlı pırasa da kullanabilir miyim dedim,tabii bir kısmını.Sonuçta çok lezzetli ve vitaminine vitamin eklenmiş bir yemek çıktı ortaya.Bence et suyu ile de denenebilir.
MALZEMELER;
1 kg pırasa,
1 fincan pirinç,
2 tane havuç,
1 yemek keşığı salça,
2 bardak süzülmüş tavuk suyu,
tuz,karabiber,pulbiber,
1 limon,
sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları yıkayıp üst kabuklarından ayıkladıktan sonra doğruyoruz.Havuçları da doğradıktan sonra tencereye bir miktar sıvı yağ ve 1 kaşık salçamızı koyup bir kaç dk.kadar çeviriyoruz.Pırasaları ve et suyunu ekliyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.Baharatları ekliyoruz.10 dk kadar sonra yıkanmış pirinçleri de koyuyoruz.Üzerine de dilimlenmiş limonları koyup kısık ateşte pişiriyoruz.




Piştikten sonra ılıtıp bol limon sıkıp afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler