MALZEMELER;
1 kg pırasa,
1 fincan pirinç,
2 tane havuç,
1 yemek keşığı salça,
2 bardak süzülmüş tavuk suyu,
tuz,karabiber,pulbiber,
1 limon,
sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları yıkayıp üst kabuklarından ayıkladıktan sonra doğruyoruz.Havuçları da doğradıktan sonra tencereye bir miktar sıvı yağ ve 1 kaşık salçamızı koyup bir kaç dk.kadar çeviriyoruz.Pırasaları ve et suyunu ekliyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.Baharatları ekliyoruz.10 dk kadar sonra yıkanmış pirinçleri de koyuyoruz.Üzerine de dilimlenmiş limonları koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıtıp bol limon sıkıp afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder