Türkiye’de et fiyatlarının başını alıp gittiği şu günlerde ete alternatif, tavuk ile hazırlanmış bir “tavuklu, kabaklı karnıyarık“ tarifi ile geldim bugün :)
Farklı bir tat aradığınızda denemenizi tavsiye ederim. Lezzetli ve çok hafif. Ben şekillerini ve rengini beğendiğim için beyaz kabak ( white zucchini ) kullandım ama herhangi küçük boy kabak ile yapabilirsiniz.
- 4-6 adet küçük boy kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 2-3 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( 1 kaşığı iç malzemeye, 1 kaşığı da sosuna konulacak)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Karabiber
- Deniz tuzu
- Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp, patlıcan karnıyarıkta olduğu gibi alacalı soyun. Ortalarını boylamasına kesin.
- Fırın tepsisine dizin, her tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp, fırınınızın üstten ikinci rafında, ısıyı üstten vererek ara sıra çevirerek kızartın.
- Kabaklar kızarırken, 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tencerede ısıtın ve mümkün olduğunca küçük küplere doğradığınız tavukları renkleri değişene kadar pişirin. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırın. En son 1 yemek kaşığı salçayı ve baharatları da ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurun. 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip, tuzunu da ilave edin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Kabakların kesmiş olduğunuz açıklığına iç malzemeyi eşit paylaştırın.
- İç malzemeyi pişirdiğiniz tencereye 2 su bardağı kadar su, kalan 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz da tuz ekleyerek kaynatın. Bu karışımı kabakların kenarından tepsiye döküp önceden 450F- 230 C ye ısıtılmış fırının orta rafında, 15 dakika kadar pişirin.
- Eğer üzerlerine peynir koyacaksanız pişmesine 5 dakika kala peynirini ilave edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder