MALZEMELER: ( 4 kişilik )
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet domates - küp küp doğranmış
- 1 adet kırmızı biber - küp küp doğranmış
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Maydonoz
- Taze nane
- Dereotu
- Yeşil soğan
- Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI:
- Nohutu ayıklayıp, akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirererek haşlayın.
- Zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve sumağı çırparak sos haline getirin, bu karışımı henüz sıcak olan nohutla karıştırın.
- Kasenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak servis saatine kadar bu sos içinde bekletin.
- Servis yapmadan hemen önce, ince kıyılmış yesillikler, küp küp doğranmıs biber ve domates ile karıştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder