TAZE PORTAKAL SUYU VE PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK
Günlerdir blogum açılmıyordu,az önce açık görünce tarifimi yayınlamak istedim
inşallah sürekli açık durur ve arkadaşlarımız da dönerler:)
4 adet yumurta,
1 çay bardağı (ince belli) şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı süt,
yarım bardağa yakın mavi haşhaş,
5,5 çay bardağı un veya kek un,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
1 paket vanilya ,
1 paket kabartma tozu(kekun kullanılmışsa gerek yok)
NOT:ŞEKER MİKTARI ÇOK AZ GELEBİLİR AMA ÇOK ÖNCELERİ 1,5-2 SU BARDAĞI ŞEKER KOYDUĞUMUZ KEKLERİ HEP AZALTARAK YARIM SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA ŞİMDİ DE 1 ÇAY BARDAĞI KOYARAK DENEDİM OLDUKÇA GÜZEL OLDU MÜMKÜN MERTEBE ŞEKERİ AZALTALIM:)
**5,5 ÇAY BARDAĞI UN BİRAZ FAZLA GELDİ YAPMAK İSTEYENLER UNU DA BİRAZ AZALTABİLİR
Etiketler:
KEK-MUFFİN,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder