Fırında makarnaya rakiptir bu tavada yufkalı makarna. Tavada piştiği için oldukça basit, sunumu çok güzel ve tadı harika. En büyük boy teflon tavanızı kullanırsanız bu ölçülerle 6-8 kişilik bir sofraya servis yapabilirsiniz.
İç malzemelerinin güzel pişmesi için çok kısık ateşte pişirin. Benim ocağım elektirikli olduğu icin, ben ayrıca ocak ile tava arasına -tavanın ocakla direk temasını kesmek için- cam çaydanlığımı aldığımda onunla gelen bir tel parçası kullandım.
Arzu ederseniz iç malzemelerine, salam, sosis, sucuk vb. de ilave edebilirsiniz...
İç malzemelerinin güzel pişmesi için çok kısık ateşte pişirin. Benim ocağım elektirikli olduğu icin, ben ayrıca ocak ile tava arasına -tavanın ocakla direk temasını kesmek için- cam çaydanlığımı aldığımda onunla gelen bir tel parçası kullandım.
Arzu ederseniz iç malzemelerine, salam, sosis, sucuk vb. de ilave edebilirsiniz...
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 250 gr. tercih ettiğiniz bir makarna ( sıvı malzemeyi içine çekmesi için, içi boş makarna tavsiye ederim)
- 2 adet yumurta
- 1/3 su bardağı yoğurt
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- Deniz tuzu (peynirinizin tuzuna gore miktarını ayarlayın)
- Karabiber
- 1/2 su bardağı beyaz peynir veya beyaz+kaşar peyniri karışımı ya da keçi peyniri
Hazırlanışı:
- Makarnayı paketin üstündeki tarifine göre pişirip, süzün.
- Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Ufalanmış beyaz peyniri, kullanıyorsanız rendelenmiş kaşar ya da keçi peynirini ilave edip hepsini harmanlayın.
- Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın.
- Yufkanın birini tabana yerleştirip, yırtılmaması için yeterince pay bırakarak kalanını tavanın dışına sarkıtın.
- İkinci yufkanın yarısını -tabanın kalın olması için - üzerine serin ve makarnalı karışımı döküp düzeltin.
- Kalan yarım yufkayı da büzdürerek serip, yanlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın.
- Üzerine de fırça ile zeytinyağı sürüp, bir kapak kapatın.
- Çok kısık ateşte, yufka kızarana kadar pişirin. Arada spatula ile altını kontrol edin.
- Altı tamamen kızarınca, düz bir tabak yardımı ile böreği çevirin.
- Diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder