Aşk-ı Memnu caydanlığım eşliğinde, Tobleron'lu, muzlu, böğürtlenli pasta... 24 yıl önce, evlilik hediyesi olarak gelmişti bu çaydanlık bize. Gecenler de Aşk-ı Memnu'yu izlerken bir de baktım sabah çay servislerini caydanlığımın ikiz kardeşi ile yapıyorlar:)) Türkiye'de meşhur olmuş haberimiz yok, ama gercekten çok şık ve kullanışlı. Altında yanan mum sayesinde çay soğumuyor, masanın ortasına koyuyorsunuz, otur -kalk yapmadan pastaları börekleri yiyorsunuz.
Pasta tarifi vermek icin oturdum, caydanlığımı anlatmaya daldım. Pastamız bir harika, "halenze.blogcu.com" da görmüştüm bu tarifi. Lezzetli ve gösterişli.
Tarifte, 3 katlı hazır pandispanya kullanılmış ama ben kendi tarifimle hazırladım kekini, onu da yazıyorum ,seçim size kalsın...
Bu fotoğraf “beyti partisi“ ardından arkadaşımız Varol tarafından çekilmiş. O da çekmeseymiş pastanın resmi olamayacakmış. Aslında içini gösterebilmek için, dilim olarak da çekmek isterdim ama kalabalık bir partiydi, çekemeden bitti :)) Bir dahaki sefere diyelim...
Yanındaki tatlının tarifi de burada.
MALZEMELER:
- Pandispanya keki ya da 3 katlı hazır pandispanya
- Muz
- Taze frambuaz ya da böğürtlen ( raspberry ya da blackberries )
- 1 adet beyaz Tobleron çikolata
- 1 paket Dr.Oetker ahududu sosu (keki ıslatmak için)
- Üzeri için kakao
Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyu ya da su
Şekerle yumurtayı 15 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin, karışana kadar çırpın. En son 1/2 Türk kahvesi fincanı potakal suyunu da ilave edip karıştırın ve sadece tabanı yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 325 F/ 165C fırında 45-55 dakika kadar pişirin.
Kreması için:
- 1 lt süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
- 3 parçaya kestiğiniz pandispanyanın iç yüzeylerini Dr.Oetker'in ahududu sosu ile ıslatın.
- Tercihen teflon bir tencerede krema malzemelerini karışıtırıp, muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp, ara sıra karıştırarak, 15 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
- Ilınan kremayı pandispanyaların katlarına sürerek aralarına meyveleri yayın. En üste kremanın artan kısmını sürüp, daha önce rendeleyip buzdolabında beklettiğiniz beyaz tobleron çikolatadan her tarafina serpin. Üzerini strechleyip, buzdolabına kaldırın.
- Pastanızın üstü büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıda, istediğiniz deseni çizin ve pastanın üzerine koyun .
- Kakaoyu küçük çay süzgecine koyarak, kalıbın üzerinden eleyin. Sonra kalıbı dikkatlice kaldırın. Pastamız servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder