Beyaz Tobleronlu, meyveli pasta




Aşk-ı Memnu caydanlığım eşliğinde, Tobleron'lu, muzlu, böğürtlenli pasta... 24 yıl önce, evlilik hediyesi olarak gelmişti bu çaydanlık bize. Gecenler de Aşk-ı Memnu'yu izlerken bir de baktım sabah çay servislerini caydanlığımın ikiz kardeşi ile yapıyorlar:)) Türkiye'de meşhur olmuş haberimiz yok, ama gercekten çok şık ve kullanışlı. Altında yanan mum sayesinde çay soğumuyor, masanın ortasına koyuyorsunuz, otur -kalk yapmadan pastaları börekleri yiyorsunuz.
Pasta tarifi vermek icin oturdum, caydanlığımı anlatmaya daldım. Pastamız bir harika, "halenze.blogcu.com" da görmüştüm bu tarifi. Lezzetli ve gösterişli.
Tarifte, 3 katlı hazır pandispanya kullanılmış ama ben kendi tarifimle hazırladım kekini, onu da yazıyorum ,seçim size kalsın...
Bu fotoğraf “beyti partisi“ ardından arkadaşımız Varol tarafından çekilmiş. O da çekmeseymiş pastanın resmi olamayacakmış. Aslında içini gösterebilmek için, dilim olarak da çekmek isterdim ama kalabalık bir partiydi, çekemeden bitti :)) Bir dahaki sefere diyelim...
Yanındaki tatlının tarifi de burada.

MALZEMELER:
  • Pandispanya keki ya da 3 katlı hazır pandispanya
  • Muz
  • Taze frambuaz ya da böğürtlen ( raspberry ya da blackberries )
  • 1 adet beyaz Tobleron çikolata
  • 1 paket Dr.Oetker ahududu sosu (keki ıslatmak için)
  • Üzeri için kakao
Pandispanya için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyu ya da su
Şekerle yumurtayı 15 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin, karışana kadar çırpın. En son 1/2 Türk kahvesi fincanı potakal suyunu da ilave edip karıştırın ve sadece tabanı yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 325 F/ 165C fırında 45-55 dakika kadar pişirin.

Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
  • 3 parçaya kestiğiniz pandispanyanın iç yüzeylerini Dr.Oetker'in ahududu sosu ile ıslatın.
  • Tercihen teflon bir tencerede krema malzemelerini karışıtırıp, muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp, ara sıra karıştırarak, 15 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
  • Ilınan kremayı pandispanyaların katlarına sürerek aralarına meyveleri yayın. En üste kremanın artan kısmını sürüp, daha önce rendeleyip buzdolabında beklettiğiniz beyaz tobleron çikolatadan her tarafina serpin. Üzerini strechleyip, buzdolabına kaldırın.
  • Pastanızın üstü büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıda, istediğiniz deseni çizin ve pastanın üzerine koyun .
  • Kakaoyu küçük çay süzgecine koyarak, kalıbın üzerinden eleyin. Sonra kalıbı dikkatlice kaldırın. Pastamız servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler