Hafta sonu dondurucuyu temizlerken,elime geçen malzemeleri bende böyle değerlendirip,yine ikramlarda bulundum..Tadına bakmadım..Tadanlar çok nefis olduklarını,sadece patlıcan olmasaydı çok daha lezzetli olacaklarını söylediler..Benden söylemesi..)))
Malzemeler
Her bir kalıp için 3 adet milföy karesi
İçi için
Sosis,Izgara patlıcan,yeşil biber
1 yumurta,1 adet domates,
pastırma,taze kaşar
Hazırlanışı
Tek kişilik kalıbın her tarafı yağlanır.
1 adet milföy yaprağı tabanına konulur.Kenarlarından sarkan
fazlalıklar bıçakla kesilir.
Kalan 2 adet milföy yaprağının her biri üçgen biçimi ortadan kesilir.
Kesilen bu parçalar kalıbın kenarlarına dizilir.
Sosis,domates,y.biber,yumurta,kaşar rendesine yumurta eklenip çırpılır.
Bu karışım kalıplara eşit şekilde paylaştırılır.
Üzerlerine patlıcan dilimleri,onların üzerlerine pastırma dilimleri konulur.
Milföyler yaklaşık 175 c de 20 dk pişirilir.
Fırından çıkartılıp üzerlerine tekrar kaşar dilimleri konulup 10 dk kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra afiyetle yenilir..
Dondurucunuzda kalmış sosisleri,milföyleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz arkadaşlar..Çocuklar için çok eğlenceli olacaklarına eminim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder