Tiridine Bandım :)

"Manda yuva yapmış sööğüt daaaalııına amann amannn
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü amanını yandım
Amanın amanın amanın yandım "tiridine tiridine tiridine bandım"
Bedava mı sandın para vedim aldım :)"

Es-selam! sevgili dostlar:)
Bir haftadır yoktum, bir takım rahatsızlıklar sonucu çok şükür geri dönebildim..
Sizlere güzel bir merhaba diyeyim istedim memleketimin güzel türküsü ile :) Bir gün buradan ayrı kalacağım aklıma gelse için yanar, eminim... İstanbul'da doğup 19 yaşına kadar orada yaşayıp, sonra asli vatanına memleketine dönen ben bu kadar mı severim memleketimi? Evet bu kadar severim..
Sevgili Necla ablamın Kastamonu Yemekleri istekleri zaman zaman yankılanıyor kulağımda:) Aklıma geldikçe, öğrendikçe paylaşıyorum lezzetlerimizi:)
Bugünde tirit var huzurlarınızda :)

Malzemeler:
4 kişi için:
4 adet susamsız simit
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
100 gr. kıyma
3 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı salça
Tuz
sıvıyağ
Üzerine:
100 gr. tereyağ
Pulbiber
2 su bardağı yoğurt
isteğe göre 2 diş sarmısak

Yapılışı:
Simitler ince ince dilimlenir bir tepside veya tek tek servis tabaklarına bölüştürülür.

Küçük bir tencerede soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, kıyması ve salçası eklenerek kavrulur üzerine et suyu ve su eklenip kaynatılır.. Aslında kuyruk yağı ile yapılır ama biraz ağır oluyormuş sanırım..
Kaynatılan kıymalı su tepsideki simitlerin üzerine gezdirilir,

az ılındıktan sonra sarmısaklı veya sarmısaksız yoğurt gezdirilip üzerine içinde pul biber yakılmış erimiş tereyağ gezdirilerek hemen servis yapılır..


Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler