TON BALIKLI BALIK ÇORBASI
1/2 kutu ton balığı 160 gr lık,
1 adet havuç rendesi,
3-4 dal dereotu,
3 su bardağı sıcak su,
1 adet limonun suyu,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kesinlikle ön yargılı olmamak lazım!! Ama ben ön yargılı yaklaştım ve balık çorbası mı ııııııhhh yiyemem dedim hep,ta ki bir gün altınoluk’ta balıkçıda siparişlerimizin gelmesini beklerken pek çok insanın sadece balık çorbası yemeye geldiğini ve iştahla yediklerini görünceye kadar işte o an hemen sadece tadımlık 1-2 kaşık çorba istedim hemen getirdiler o da ne!! Öyle lezzetliydi ki hemen bir kase istedik ve hata ettiğimi anladım içinde neler var diye sordum anlattılar bol sebzeli dereotlu bembeyaz balık etleri ile çok lezzetli bir çorba yedim
İlk kez evde kendi yaptım, hem de salata için açtığımız ton balığını bitiremeyince kalan yarısını çatalla ezip çorbaya dönüştürdüm:)) şöyle:
Tencereye unu koyup kısık ateşte kavurdum,havuç rendesini ve 1 kaşık zeytinyağını koyup kısa süre daha kavurdum ve sıcak suyu koydum balık etini de koyup 5 dk sonra ocağı kapattım,limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu da koyup tencerenin kapağını kapattım
Bu ölçülerden sadece 2 kase çorba çıktı biz de zaten 2 kişiyiz yani işlem tamam:)))
1/2 kutu ton balığı 160 gr lık,
1 adet havuç rendesi,
3-4 dal dereotu,
3 su bardağı sıcak su,
1 adet limonun suyu,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kesinlikle ön yargılı olmamak lazım!! Ama ben ön yargılı yaklaştım ve balık çorbası mı ııııııhhh yiyemem dedim hep,ta ki bir gün altınoluk’ta balıkçıda siparişlerimizin gelmesini beklerken pek çok insanın sadece balık çorbası yemeye geldiğini ve iştahla yediklerini görünceye kadar işte o an hemen sadece tadımlık 1-2 kaşık çorba istedim hemen getirdiler o da ne!! Öyle lezzetliydi ki hemen bir kase istedik ve hata ettiğimi anladım içinde neler var diye sordum anlattılar bol sebzeli dereotlu bembeyaz balık etleri ile çok lezzetli bir çorba yedim
İlk kez evde kendi yaptım, hem de salata için açtığımız ton balığını bitiremeyince kalan yarısını çatalla ezip çorbaya dönüştürdüm:)) şöyle:
Tencereye unu koyup kısık ateşte kavurdum,havuç rendesini ve 1 kaşık zeytinyağını koyup kısa süre daha kavurdum ve sıcak suyu koydum balık etini de koyup 5 dk sonra ocağı kapattım,limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu da koyup tencerenin kapağını kapattım
Bu ölçülerden sadece 2 kase çorba çıktı biz de zaten 2 kişiyiz yani işlem tamam:)))
tavsiye olunur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder