Ayrıca bilmediğiniz ya da daha önce denemediğiniz birşeyleri yapmak için de cesaret vericidir blog sahibi olmak.Mesela ben sevgili Narince yani Ankaralı Neclacım sayesinde hayatımda ilk kez baklava açtım.Bazıları diyecek ki açtın da ne oldu? Mutlu oldum bunun kime zararı var ki mutlu oldum işte.Bunun yanısıra bir sürü arkadaşım oldu.Onların yazdıklarıyla bazen keyiflendim,bazen yaptıklarını ve başardıklarını görüp yine mutlu oldum.Demek ki neymiş blogum sayesinde hep mutlu olmuşum ne güzel işte.Bir cheesecake delisi olduğumu durmadan söylüyorum ya ben de bu özel (benim için) gün için cheesecake yapmaya karar verdim ve şöyle bloglar arası dolaşırken Lezzetibol (Sevgili Tijen ) sitesinde gördüğüm vişne soslu cheesecakeki yaptım.Çok konuştum değil mi o zaman tarifi vereyim artık
Malzemeler
- 3 adet labne peynir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (1/2 bardak da koyabilirsiniz aslında tabanı ve sosu da tatlı olduğu için)
- 1 paket (200 ml) krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 paket eti Burçak
- 100 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
- bir paket vanilya
- bir limonun kabuğunun rendesi
Vişne Sosu için
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
Yapılışı
- Önce rondodan geçirdiğiniz burçakları eritilmiş margarin ile iyice karıştırıp altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladığınız kelepçeliye yanlarını da biraz yüksek tutarak iyice bastırıp yerleştirin (benim kelepçelim 26 cm di) ve bu şekilde dolaba kaldırın
- Sularını süzdüğünüz labneleri derin bir karıştırma kabına alıp şeker ile iyice çırpın
- İçine krema ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin
- Yumurtaları tek tek ekleyerek her eklediğiniz yumurtadan sonra iyice karıştırmaya devam edin
- Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ettikten sonra son bir karıştırıp tabanını oluşturduğunuz kelepçeliye dökün
- Fırını 160 dereceye ayarlayıp pişmeye bırakın ben bir saat süresince pişirdim
Cafe Fernando dan öğrendiğim bir cheesecake yapma püf noktasını daha önceki tarifimde de yazmıştım ama tekrar hatırlatmakta fayda var . Pişerken fırının kapağını hiç açmayın ve fırına koymadan önce çırpılmaktan başı dönüp küçük kabarcıklar oluşan karışımı kalıpla biraz sarsarak bu kabarcıkların yokolmasını sağlamak bunu yaparsanız cheesecake çatlamıyor bir diğeri de fırını söndürünce bırakın fırının için de fırınla beraber soğusun böylece kabaran cheesecake sönmüyor.Ama pişirme süresine dikkat edin her fırın farklı pişirdiği için söndürdükten sonra da o ısıyla pişmeye devam edeceğinden yakmayın sakın
Vişne sosu
vişneleri şeker ile beraber ateşe koyup tencereyi sallayarak vişnelerin ezilmemesi için şekeri erittim.Bir çay bardağı su ile iyice karıştırdığım nişastayı karıştırarak ekledim ve soğuttuktan sonra (sürekli karıştırarak kaymak tutmasın diye o şekilde soğuttum)bir gece buzdolapta dinlendirdiğim Cheesecake nin üzerine döktüm.
Lezzetinden başım döndü resmen sizde bir dilim almazmısınız
Umarım Allah sağlık verir ve blogumun çok yaşlarını kutlarım.Çünkü dediğim gibi hem blogum hem de sizler benim mutluluk sebeplerimden birisiniz.Hepiniz sağolun varolun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder