Yaban Mersinli Çikolatalı Pasta
Merhabalar :))
Karlı ve soğuk bir akşamdan merhabalar sımsıcacık...
Gönüllerinize işlesin bu merhaba diyerek başlıyorum...
Cuma akşamından beri hepbirlikte camdan dışarı bakıyoruz, lapa lapa yağan kar bizleri değişik bir huzura boğdu.. Bir mutluluk verdi bizlere..Eminim ki heryerde aynı şey yaşandı..
Fotoğraflamak için harika anlar vardı ama dışarıdaki tipi bunların hepsine engel oluyor..
Yarın şansımı tekrar deneyeceğim:))
Bugün sizlerle epey bir zaman önce hazırladığım pastamı paylaşmak istiyorum. Hani kurban bayramından evvel babam ve kardeşimi gümüşhaneye yollamıştık ya o zaman birsürü mamaar hazırlamıştım.. İşte bu pasta taaa o zamandan:)) Bu nefis pastanın dilimli fotoğrafı bu yüzden yok ama söylenene göre lezzeti şahane imiş:))
Pandispanya için sevgili Arkadaşım Sevim' in buradaki pandispanya tarifini kullandım.. Çok da memnun kaldım...
Krema olarak da Oktay Usta' dan öğrendiğim vanilyalı pastacı kremasını kullandım..
Malzemeler:
KAKAOLU PANDİSPANYA
4 yumurta
3 yemek kasigi kaynar su
2,5 türk kahve fincani seker
1 vanilin seker
3 türk kahve fincani un
1 türk kahve fincani kakao
1 kabartma tozu
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 pk. vanilin
Arası ve Üzeri için:
2 paket sade kremşanti
Yaban Mersini
1 pk. dr. oetker siyah beyaz glazür
Beyaz granül şeker
Çilekli damla çikolata
Yapilisi:
Pandispanya için; yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cırpılır (yaklasik 1 dakika)
seker ve vanilini ilave edip çırpılır.(yaklasik 2-3 dakika), diger kuru malzemeleri elenerek ilave edilip karıştırılır. (düsük ayarda)
Elde edilen kek hamuru yaglanmış ve unlanmış küçük boy borcama dökülür ve önceden isitilmis 175 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirilir. (bu asamada firin kapagini acmayalim)..
Krem şanti çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Krema için;
iki su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
Kek fırından çıktıktan sonra iyice soğutulup borcamdan çıkarılır ve ortadan ikiye bölünüp hazır hale getirilir.
İkiye bölünen pandispanya meyve suyu ile ıslatılıp krema kaplanır ve yaban mersini eklenip tekrar krema sürülür.
Krema bitene dek aynı işlem tekrarlanıp ikinci kat pandispanya kapatılır ve pastanın üzeri çırpılmış şanti ile kaplanarak, tarifine göre hazırlanmış glazür ile kaplanıp şekerler ve çikolatalar ile süslenerek buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Etiketler:
Bloglardan Seçmeler,
Pastalar,
Temel Pastacılık Tarifleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder