İçinde kabak olduğunu asla anlayamayacağınız (işin güzeli, çocuklarınızın da anlayamayacağı :) bir kek oluyor. Islak kek kıvamında, bizde çok beğenildi.
Bu tarifi, kekevi.com' dan aldım. Ben biraz şekerini ve fırının ısısını azalttım...
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1+3/4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığından az karbonat
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- 2 ya da 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı, kabuğu ile rendelenmiş kabak
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yumurta ve sekeri krema gibi olana kadar çırpın. (7 dakika)
- Sıvıyağı yavaşça ekleyerek, çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri birlikte eleyip, karışıma yarısını ekleyip karıştırın.
- Kabakları ve cevizi de ilave edip kalan unlu karışımı koyarak karışmasını sağlayın.
- Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmıs 165C (325F) fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (yaklasik 40-45 dakika)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder