Malzemeler,
1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (beyazı üzeri için)
1,5 çay bardağı nişasta
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için reçel
Hazırlanışı,
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Hamuru bezelere bölüp orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamurdan yıldız kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
Her bir kurabiyenin ortasına parmağınızla çukur yapın.
Yumurta akını geniş bir tabağa alın.
Kurabiyeleri yumurta akına batırın.
Fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
Kurabiyelerin ortalarına kaşıkla reçel dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder