Yılın İlk Parfesi; Çilekli ve Fındıklı Parfe ve Greçka Karmaşası :)


Merhabalar sevgili dostlar nasılsınız?
Hamd olsun ben çok çok iyiyim :) Güzel ve mutlu günler yaşıyorum :)
Evvelki gün paylaştığım greçkalı salatam, büyük yankı uyandırdı.. Nedir bu greçka? Efendim greçka diğer adı ile karabuğday Rusya ve Orta Asya kökenli bir buğdaygil.. Hatta sofra dergisinin Aralık 2010 sayısında genişçe yer almıştı..
Faydaları saymakla bitmiyor ancak en belirgin özelliklerinden bir kaçı, gluten içermemesi, kan şekeri düzenleyici olması, kalp hastalıkları ve kansare karşı koruyucu olması, yüksek tansiyon ve kansızlığa karşı korumasıdır...
Ükemizde benim bildiğim kadarı ile Yar Bakliyat firması üretiyor ve ithal ediyor bu buğdaygili.. Pilavı, salatası hatta tatlısı bile yapılabilmekte.. İlgili tarifler ve detaylı bilgi için; http://www.karabugday.com/ 
Nereden alabiliriz? Ben Kastamonu' da iken migrostan ediniyordum, Gümüşhane' de ne yazıkki yok ama sanırım büyük şehirlerde, carrefour, migros, ikea gibi marketlerde bulunur.. Tanışmanızı şiddetle öneriyorum :)
Gelelim yılın ilk parfesine :) Havalar bir ısınıp bir soğurken, bizler bir terleyip bir titrerken günler geliyor geçiyor, baharı ortaladık neredeyse değil mi :)
Parfe yapmak gibi bir düşüncem yoktu aslında:) Geçenlerde yayınladığım pastamdan kalan kremşantiyi n yapsam ne yapsam derken, Çıtır Galetam bir fikir verdi bende kattım karıştırdım ortaya bu parfe çıktı işte :)
Bu parfe yaza ve soğuk tatlılara merhaba olsun, hem ağzımız hem gönlümüz hep taptatlı olsuunn :)

Malzemeler:
1 kase dolusu çırpılmış kremşanti
15 adet kakaolu bisküvi
7-8 adet çilek
10-15 adet bütün fındık içi
1 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:
Derin bir kaba alınan krem şantini üzerine bisküviler irice parçalanıp eklenir, ardından doğranmış çilekler, fındık içleri, muz dilimleri ve samla çikolata eklenip harmanlanır.
Elde edilen karışım uygun bir kalıba bastırılıp 45 dk. buzlukta dinlendirilir, 45 dk. sonunda kalıptan çıkarılıp, 15 dk. daha buzlukta tutulan parfe, bu zamanın sonunda dolabın alt rafına alınıp servis zamanına dek bekletilir.
Üzeri çilek, fındık ve pasta şekerleri ile süslenip soğuk servis edilir...

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler