MALZEMELER (4 kişilik);
1 fincan pirinç,
1 büyük kase yoğurt,
1 yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı un,
1 diş ezilmiş sarımsak,
kuru nane veya yaş nane,
1 yemek kaşığı tereyağı,
kırmızı pul biber.
YAPILIŞI;
Tenceremize üç bardak kadar su doldurup kaynatıyoruz ve kaynayan suya pirincimizi ekliyoruz.Buarada yoğurdu yumurta sarısı,2-3 damla limon suyu ile terbiyeliyoruz.2 yemek kaşığı unu da ekleyip az su ekleyip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıyoruz.Pirinçlerimiz haşlanınca yoğurda biraz sıcsk sudan ekleyip yavaş yavaş tenceremize ekliyoruz.Ezmiş olduğumuz sarımsağı da ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıp tuzunu ekliyoruz.6-7 dk. kadar kaynadıktan sonra başka bir tavada tereyağını eritip içine pulbiber ve kuru nane ekliyoruz.Ben yaş nane evde olduğunda kurusunu kullanmıyorum.Daha sonra tencerenin altını kapatıp yağımızı ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz ve kapağı kapatıyoruz.
AFİYET OLSUUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder