MALZEMELER:
250 gr kadar taze fasulye,
1 adet kuru soğan,
2 adet domates,
1 çay bardağı pirinç,
karabiber,tuz.
HAZIRLANIŞI:
Tenceremize biraz sıvı yağ koyup küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleştiriyoruz,küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip 3-5 dk kadar kavuruyoruz.Fasulyelerimizi önceden 0.5 cm ebatında doğruyoruz.Yani çok minik olmalı.Taze fasulyeleri de tenceremize ekelyip iyice karıştırıp 10-15 dk kadar pişiriyoruz.Fasulyelerimizin piştikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci tenceremize koyup gerekirse bir çay bardağı su ekliyoruz.Tuzunu ve karabiberini de atıp pirincimiz suyunu çekip pişince ocaktan alıp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder