YOĞURT TATLISI

Yoğurt tatlısını evliliğimin ilk yıllarında bir kaç kere yapmıştım.Sonradan başka tariflerden pek sıra gelmedi,zaten tarifi de unutmuştum ki sevgili Pelince Lezzetler'de görene kadar.Bloğunda birbirinden nefis tarfileri var.Ben de bu harika tatlıyı bu kez onun tarifiyle denedim.Bayıldık.
MALZEMELER:
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Alabildiği kadar un.
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.Hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.Yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz.Yağlanmış dikdörtgen veya kare borcama malzemeyi döküyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim.Bir kaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler