MALZEMELER:
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Alabildiği kadar un.
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:Öncelikle şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.Hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.Yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz.Yağlanmış dikdörtgen veya kare borcama malzemeyi döküyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim.Bir kaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder