Yoğurtlu Börek

Yoğurtlu Börek

Malzemeler-- 3 adet Yufka---Bir kase Kıyma--Bir soğan--Bir kase sarımsaklı Yoğurt--2 adet Domates--tuz, Karabiber,Bir tatlı kaşığı salça,Sıvıyağ,üzerine serpmek için biraz çöre otu-- bir adet sivri biber.



Yoğurtlu Böreğin yapılışı--

Öncelikle kımayı derince bir kaba alalım içine rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ,ufak ufak doğrayacağınız sivri biberi ilave ederek iyice karıştıralım. Tek yufkayı tezgahın üzerine yayalım hazırladığımız kıymalı harçtan yufkanın üzerine serpiştirelim ve yufkanın bir ucundan tutarak sıkıca rulo şeklinde saralım.Sardığımız yufkayı uzunlamasına 3 eşit parçaya bölelim.Her parçanın iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim.Sıvı yağımızı kızdırıp bu simit börekleri pembeleşinceye kadar her iki tarafını kızartalım.( bu işlemi bütün yufkalara uygulayalım. 9 adet böreğimiz oluyor.)

Diğer tarafta 2 Domatesi rendeleyip kızgın yağda çevirelim.Servis tabağına alacağımız tek böreğin ortasına sarımsaklı yoğurttan koyup üzerine yağda kavurduğumuz Domatesten ilave ederek birazda çöre otu serpip yemeğe hazır hale getirelim.Her böreğe aynı işlemi uygulayalım. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler