Yoğurtlu Pancar Salatası

 
 
Gerek rengi, gerekse de lezzeti ile bence rakı sofralarının olmazsa olmazlarından biri bu meze...Yoğurdun miktarını vermedim, ayarını sizlere bıraktım. Az yoğurt ile başlayın, pembenin en sevdiğiniz tonunu yakalayınca oldu demektir :) Yanlız eklemeden önce, yoğurdunuzu mutlaka biraz süzdürün. Yoksa servis tabağına aldıktan kısa bir süre sonra sulanıp, görselliği bozulabilir.
 
  
Malzemeler:
  • 4 büyük boy pancar
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt (süzülmüş)
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Pancarların saplarını kesin ve iyice yıkayarak tencereye koyun, üstünü geçecek kadar su koyarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın ( ben düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyorum).
  • Yumuşadığında ocaktan alıp süzün, biraz soğumasını bekleyip kabuklarını soyun, rendeleyin, tamamen soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca avuc icinizde hafif sıkarak fazla suyunu akıtın.
  • İçine tuz, süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyerek karıştırın, servis tabağına alın.
  • Arzu ettiğiniz gibi süsleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler