Gerek rengi, gerekse de lezzeti ile bence rakı sofralarının olmazsa olmazlarından biri bu meze...Yoğurdun miktarını vermedim, ayarını sizlere bıraktım. Az yoğurt ile başlayın, pembenin en sevdiğiniz tonunu yakalayınca oldu demektir :) Yanlız eklemeden önce, yoğurdunuzu mutlaka biraz süzdürün. Yoksa servis tabağına aldıktan kısa bir süre sonra sulanıp, görselliği bozulabilir.
- 4 büyük boy pancar
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt (süzülmüş)
- Tuz
- Pancarların saplarını kesin ve iyice yıkayarak tencereye koyun, üstünü geçecek kadar su koyarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın ( ben düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyorum).
- Yumuşadığında ocaktan alıp süzün, biraz soğumasını bekleyip kabuklarını soyun, rendeleyin, tamamen soğumaya bırakın.
- Soğuyunca avuc icinizde hafif sıkarak fazla suyunu akıtın.
- İçine tuz, süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyerek karıştırın, servis tabağına alın.
- Arzu ettiğiniz gibi süsleyip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder