Havalar soğudu, Kanada gerçek yüzünü göstermeye başladı. Soğuk bir pazar gününde içimizi ısatacak, sıcacık tavuk suyuna çorba ve ıspanaklı tepsi böreği var bugünkü menüde...
Bu çorbayı sarımsaklı ya da sarımsaksız olarak hazırlayabilirsiniz. Sarımsak koyunca ’paça çorbası’ lezzetinde oluyor.
MALZEMELER: (4-6 kişilik)
- 1 adet haşlanmış, didiklenmiş tavuk göğsü
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 kaşık un (tepeleme)
- 1 yemek kaşık tereyağı
- Nane
- Kırmızı tozbiber
- Tavuğu haşlayıp suyunu süzdürerek büyükçe bir tencereye alın, etlerini didikleyin.
- Sarımsakları biraz tuz ile dövün.
- Bir kapta; yoğurt, yumurta, un ve dövülmüş sarımsağı pütürsüz olana kadar çırpma teli ile çırpın.
- Çırptığınız terbiyeye çorbanın suyundan birz katarak karıştırın ve ılımasını sağlayın.
- Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan tavuk suyuna 'sürekli karıştırarak' ekleyin (kesilmemesine dikkat edin). Bir taşım kaynadıktan sonra, didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Ara sıra karıştırarak 5 dakika daha kaynatın.
- Servisten hemen önce tereyağını tavaya alıp kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiber ekleyip karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine döküp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder