Geçenlerde yapmış olduğum fındıklı kurabiyelerden artan akları atmayınca,bu toplar çıktı ortaya..Sonra paketlenip diğerleri ile Trabzon yolculuğuna çıktılar..Orada tadına bakanlar tarafından çok beğenilmiş..Hatta bugün ısrarla beni arayıp tarifi istediler..
Benim şaşkınlık had safhada olunca,hangi "toplarmış" diye de karşı
tarafı laf bombardımanına soktum..))Allahtan önceden Flickr'a eklemişim fotoğraflarını da,şimdi hemen yayımlayıp karşı tarafa sunuma geçiyorum..
Tarifi için kalem kağıdınızı hazır edin, ve beni sık sık arayıp tarif sormayın lütfen!..))
Not:Şekerim,işteyim eve gidince ararım seni,sabaha kadar anlatırım tarifi..)
Az sabırlı olsan ne iyi olacak..))Diğer malzemeleri nerede kullanacağını da ayrıntıları ile söyleyeceğim..Ha gayret akşama az kaldı..))
Malzemeler
3 yumurta akı
minicik tuz
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı dolce de leche
2 çay bardağı badem tozu (az gelirse ekleme yapın)
Hazırlanışı
Aklar önce tuzla minicik çırpılıp ardından şeker ilavesi edilip,yaklaşık
4-5 dk çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Son olarak badem tozu eklenip kaşıkla karıştırılıp eller yoğrulur.
Karışım ele yapışıyorsa, badem tozu ilavesi yapılacaktır.
Karışımdan büyük bir parça alınıp rulo yapılır.
Eşit aralıklarla kesilip toplar yapılıp tepsiye dizilir.
Tepelerine istenirse minicik dolce konulup kızgın fırında 10-15 dk arası
pişirilir.
Fırına girmeden önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder