Zeytinli Açma


Merhabalar.. Mutlu hafta sonları canlarımm ben yarını iple çekiyorummm evde olacağım diye:)) Hepinize de gönlünüzce geçireceğiniz bir hafta sonu diliyorumm:)) ve sizi açmam ile baş başa bırakıyorumm:))

Sevgilerimle..

Malzemeler:
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığınca ılık su

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
2 yumurta sarısı
susam

Yapılışı:
Hamur için; Maya ve tozşeker komposto kasesine alınıp ılık su eklenerek kabarması beklenir.
Un derin bir kaba elenip tuz ile harmanlanır ortası havuz gibi açılır, yumurta akı, sıvıyağ eklenip kabarmış maya eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılarak her beze üzerine bir bidik tereyağı konulur yağları eriyince merdane ile açılıp içine ezme sürülür ve fazla sıkışık olmayacak şekilde rulo yağılıp simit gibi gerisine bükülür ve iki ucu birleştirilir..
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan açmalar tepsi mayası için 20 dk bekletilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler