Zeytinyağlı Kereviz Çanağı

Yine mutlu ve huzurlu bir Cuma gecesi.Şükretmek lazım.Bir haftanın yorgunluk ve stresini atmak için iki güzel gün.En huzurlu mekan,yani ev.Şu saat itibari ile keyif benim keyfim.Kafayı boşa sarıyorum,hafızaya reset atıyorum,gereksiz tüm bilgileri,kişileri silip yer boşaltıyorum.Yani içime huzur dolduruyorum.
Bu arada sizlere de güzel ve keyifli bir hafta sonu dilemek istiyorum.Herşeyi boşverin sizi ne mutlu edecekse,bu hafta sonu onu yapın,kendinizi güzelce şımartın.
Ben şu an onu yapıyorum.Hafızamda İncir Reçeli filminin kareleri eşliğinde yine,hep Halil Sezai dinliyor ve bu satırları yazıyorum.Diyeceksiniz ki ne yaptığın bizi ilgilendirmiyor.Ama ömrüm varsa bundan 10 ya da 20 sene sonra bu satırları okurken bu anı ve huzuru hatırlamak için bu ayrıntıları yazıyorum.
Size tarifini vereceğim bu nefis zeytinyağlıya gelince kendini enginar zanneden bir kerevizin hikayesi bu.Hani kendini saraylı sanan bir orta direk.Enginarı seven bu kereviz ile mutlaka flört etmeli,çünkü görüntü ve lezzet kardeşi oluyor bu şekilde.
Malzemeler


  • 2 adet orta boy kereviz

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet patates

  • 1 adet havuç

  • 1 çay bardağı bezelye

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • tuz

Ortadan ikiye bölüp,güzelce soyup çanak şeklinde içini oyduğunuz kerevizlerinizi limonlu suyun içine koyun ki kararmadan pişme sırasını beklesin.Diğer tarafta patates ve havuçlarınızı,soyup küp küp,soğanınızı yemeklik doğrayın.Yayvan bir tencereye, kereviz çanaklarınızı yerleştirin,doğradığınız soğan,havuç ve patatesi de tencerenin içine gelişi güzel koyun,bu arada bezelyeyi ilave etmeyi de unutmayın.Bezelyeyi konserve olarak kullanacaksanız,daha sonra tencereye ekleyin ki dağılmasınlar. Yemeğinizin üzerine dilediğini miktar tuz ve bir çay bardağı zeytinyağını da ilave edip,tencerenin kapağını kapatın.Çok kısık ateşte,arada kontrol ederek pişmeye bırakın.Ben bu yemeği sadece yağı ile yemeyi sevdiğimden yaklaşık yarım çay bardağı su ilave ederek pişirdim.Yemeğiniz pişip soğuduktan sonra,servis tabağına aldığınız kereviz çanaklarının içini tencerede ki patates,havuç,bezelye ve soğan güzellemesi ile doldurun ve afiyetle yiyin.


Keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler