Zeytinyağlı patlıcan

 
 
Çok hafif, farklı ve sağlıklı bir zeytinyağlı tarifim var bugün. Sevgili eltimde yıllar önce yediğim ve çok beğendiğim, yediğinizin patlıcan olduğunu, söylenmez ise anlayamayacağınız, hafif bir zeytinyağlı.

Farklı bir tarif dedim çünkü fazla bilinmiyor. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun...

MALZEMELER: (4-6 kişilik)
  • 4 adet orta boy patlıcan (ben çin patlıcanı kullanıyorum, Türkiye’de yaşayanlar için kemer patlıcanı tavsiye ederim).
  • 2 büyük boy soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1,5 limonun suyu ( yarım limonun suyu patlıcanları suda bekletmek için, kalan 1 limonun suyu da pişirirken kullanılacak).
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Biraz şeker
  • Su
  • Dereotu
HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup, 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Patlıcan dilimlerini içine yarım limonun suyu ilave edilmiş tuzlu suda, 15 dakika bekletin. Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkararak, kurulayın.
  • Soğanları ince piyazlık doğrayın, sarımsakları ince kıyın.
  • Zeytinyağ, limon, tuz ve şekeri çırpma teli ya da çatal ile, yoğunlaşana kadar çırpın.
  • Tencereye bir sıra patlıcan, bir sıra soğan ve sarımsak olacak şekilde, malzemeler bitene kadar döşeyin.
  • Zeytinyağlı karışımı üzerine dökün, tencerenin kenarından patlıcanlarla aynı seviyede olacak kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra da kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirin.
  • Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
  • Servis tabağına alıp, üzerinde ince kıyılmış dereotu ile servis yapın.

Afiyet olsun.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler