Geçtiğimiz yıl Filiz'ciğim bana Amerika'dan tartlar için konserve Blueberry getirmişti..Her seferinde bugün yarın tart yapıcam diye diye aklımdan çıkıverdi..
Cumartesi akşamı işten eve geldiğimde hemen erzak dolabından marmelatı alıp tarihine bakmak oldu ilk işim..Neyseki 2013 yılına kadar geçerliydi..Aklımda da bir tarif olmadığından yine her zaman yaptığım tarifi deneyip içersine eklemeler yapmıştım..Sonuç fevkaladenin fevkiydi adeta..Şimdi tarife geçelim isterseniz..
Filiz'ciğim tekrar tekrar teşekkürler hayatım,tartımız çok nefis olmuştu hepimiz severek anında bitiriverdik canım..
Malzemeler
1 yumurta
100 gr tereyağ
100 gr (1/2 su bardağı şeker)
minicik tuz
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
alabildiği kadar un
(kabartma tozu kullanmadım)
Tepesi için file badem veya kalem badem
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.Un eksik gelirse ilavesi yapılır.
Kalıp yağlanıp hamurdan bir parça alınıp tabanına döşenir.(ince olursa o kadar iyi)
Bir parça daha alınıp kenarlarına döşenir.
Marmelat kalıba dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulup iyice dağılması sağlanır.
Kalan hamur minik minik kopartılıp marmelatın üzerine atılır.Son olarak bademlar serpiştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder