Merhabalar..
İnsanlık hamurumuzda payı olan bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin kutlu gününü canı gönülden tebrik ediyorum.. Tabii aynı sırayı paylaştığım ama bugün öğretmen konumunda olan tüm arkadaşlarımında bu gününü tebrik ediyorum..
Efendim biz sütlü tatlılarda bir çığır açtık bu dört ayda.. Hatta istanbuldan ismini vermek istemeyen arkadaşım "ay yeter artık her yeriniz süt oldu" demişti bize:) O denemelerimden birisi olan böğürtlenli sütlaç bugün huzurlarınızda:)
Sevgili "Hoca Abla"mızın öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorummm!!!! Onu çok seviyorumm çookk:)
Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker (ben fazla şekerli yapmıyorum siz miktarı çoğaltabilirsiniz)
3 çorba kaşığı nişasta (çok koyu olmuyor boza kıvamından biraz koyuca oluyor)
1 pk. vanilya
1 su bardağı böğürtlen
Yapılışı:
Pirinçler iyice yıkanır ve 2 su bardağı suda haşlanıp süzülür.
süt bir tencere içerisinde ocağa alınır ısıtılmaya başlanır, pirinçler eklenir, pirinçler iyice pişince şeker ilave edilir.
Şeker sütün içerisinde eriyip özleşince bir miktar suda ıslatılan nişasta ve vanilya süte eklenir üç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirilen sütlacın üçte biri ayrılıp içine böğürtlenler eklenip blendır ile çekilir sade sütlaç kaselerin üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır, üzerine böğürtlenli karışımda eklenip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra birer böğürtlen tanesi ile süslenir.Buzdolabında soğutulup servis edilir.
Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder