Mercimek Köfteli Kus Kus Salatası ve Kanlıca Mantarı Kızartması
Merhabalar canlar:))
Kasım ayında olsak da pırıl pırıl yazdan kalma günler yaşıyoruz, geceler çok aşırı soğuk, gündüzler baya bir sıcak haliyle iyileşemiyoruz.. Ama gün ışığının pırıl pırıllığı benim iliklerime işliyor:)) Sizin de iliklerinize kadar ısınacağınız sımsıcak hissedip gülümsemelerinize yansıtacağınız mutlu mesud günler diliyorumm:))
Dün hiçbirinizi ziyaret edemedim çünkü canım anneciğim bilgisayarın güç kablosunu söküp saklamıştı:))evet tam olarak böyle oldu:))Bugün daha iyi olduğum ve sesim kısmen çıkmaya başladığı için ikna ettimm:))
Bugün sizlerle cumartesi soframdaki nefiss bir lezzet olan salatamı ve kanlıca mantarı kızartmamı paylaşacağımm..
Salatam mercimek köfteli çok değişik ve de çok güzel bir aroma kattı salatama:) Öneririm deneyiniz:))
Malzemeler:
Yarım paket kuskus
1 kase dolusu susuz yoğurt
2 diş sarmısak
3-4 adet kornişon turşu
2 domates
1 salatalık
1 tutam maydonoz
Tuz, zeytinyağı, sumak
Tabanı için:
15 adet mercimk köftesi
Yapılışı:
Kuskuslar haşlanıp bir kenara alınır. İyice süzüldükten sonra derin bir kap içine alınıp üzerine havanda dövülmüş sarmısakla karıştırılmış yoğurt eklenip hafifçe karıştırılır.
Domatesler, salatalıklar ve turşular küp küp doğranıp, maydonozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. Üzerine tuz ve zeytinyağı ile sumak gezdirilip harmanlanır..
Mercimek köfteleri srvis tabğının altına ezme yapılıp serilir ve salata karışımı ezmenin üzerine dökülür.. Üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir..
Kanlıca Mantarı kızartması da oldukça basit güzelce yıkanıp kuruması beklenen mantarlar kızgın yağda patates kızartır gibi kızartılıp çıtır çıtır servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn..:))
Etiketler:
aperatifler,
Kahvaltiliklar,
SALATALAR,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder