ve mail grubundan Reyhan'cığım da benim için yapıp tarifini orada paylaşmıştı.Dün akşam iş çıkışı eve geldiğimde,ben de hemen bu böreği yapıp,pişirip hemen dondurucuya attım..Aniden gelecek olan misafirler için pratik oluyor..))
Malzemeler
5 su bardağı un (1 kg)
tuz
su
ara katları için erimiş tereyağ
Hepsini yoğurulup,yumuşak bir hamur yapılıp, 20 dk dinlendirilir.
Arası
400 gr kıyma
tuz,karabiber
2 adet kuru soğan
hepsini kvurup soğutun.
Hazırlanışı
Hamurdan 7 adet yumak yapılıp açılır.
Yumaklar tabak büyüklüğünde açılıp, aralarına tereyağ sürülüp,üstüste konulur.
Hamurun elle açılıp büyütülmesi gerekir.Fakat elle açma özelliğim olmadığından,
merdane ile açtım.
Hamurdan önce 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
Kesilen şeritler tekrar kibrit kutusu büyüklüğünde kesilirler.
İçlerine kvrulmuş kıyma konulup kapatılıp,tepsiye dizilir.
Üzerlerine erimiş tereyağ sürülüp 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Afiyetle ister yoğurtlu,ister börek niyetine yenilir.
Not:Ben ilk kez yaptığım için çok acemice oldu..Bu böreği yapan Boşnak arkadaşların affına sığınıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder