Brownie Cupcake

Selamlar çok sevgili arkadaşlar ve dostlar,

Pazar günü doğaçlama keki pişirirken,yanına cupcake'leri de arkadaş etmiştim..İyi ki bu cupcake'leri pişirmişim..Çok beğenilmiş misafirler tarafından..Dün akşam iş çıkışı eve gittimde,1 adet cupcake ile 1 dilim kek bana ayrılmıştı masanın üzerinde..))

Ben de cupcake'i işe getirip, arkadaşlarla minicik de olsa tadına baktık..Pek sevdik,tadına doyamadık,dulce de leche bitmeden tekrar yapmak için söz bile verdim..))

Bu şahane tarif için çok sevgili Aslı'ya teşekkürlerimi gönderiyorum..Her tarifi birbirinden nefis ve değişik..Mutlaka bu site yakından takip edilip,tarifleri denenmeli diye düşünüyorum..

Sizlerde benimle hem fikir olmak için hemen ziyaret ediniz sevgili Aslı'yı..Henüz sütlü karamelli brownie'si bitmeden..)
Brownie Cupcake
Malzemeler (ben biraz gramajları artırdım)
4 yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker,
200 gram bitter çikolata (lindt kullandım)
3 yemek kaşığı dark kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
minicik tuz
1 su bardağı süt karameli (dulce de leche)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz (isteğe bağlı,ben kullandım).
2 su bardağı un
(1 çay kaşığı karbonat kullandım ilaveten)
Brownie Cupcake
Hazırlanışı
Bir sos tenceresine tereyağı ve çikolatayı koyun, çok kısık ateşte eritin, altını kapatın. Kakaoyu ekleyin iyice karıştırın. Ardından önce yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırıp, karışıma yedirin.

Vanilya, tuz, şeker ve elenmiş unu ekleyerek karışımı tamamlayın. Ceviz ekleyecekseniz bu aşamada ilave edin.

Brownie hamurundan, doluca 1 yemek kaşığı cupcake kağıtlarının içine koyun.Arasına 1tatlı kaşığı süt karamelini ekleyin.Üzerine 1 yemek kaşığı hamurdan ilave edin..Diğer cupcake kağıtlarına da aynı işlemi uygulayın.

Önceden ısıtılmış 175 derecede, 35-40 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerini streç filmle örtün ve buzdolabına serin bir yere kaldırıp, dinlendirin.

En lezzetli hali bir gün sonra olacaktır. Yanında bir fincan kahve, bir kadeh rom ya da vişne likörü ikram edebilirsiniz.Benden de 1 kaşık krema ekleyip,üzerine kakao serpip ikram ederseniz sevinirim..)

Brownie Cupcake

Cupcake'lerim çok güzel kabarmışlardı..Fakat kekin üzerine bademleri ekleyeceğim zaman, fırının ağzını 5 dk açık bırakınca çökmüşlerdi..


Not:Cupcake Kağıtları:Wilton'dan
Cupcake kağıtlarını muffin kalıbına koymadan, direk tepside veya telin üzerinde pişirebilirsiniz..Mesela;ben telin üzerinde pişirmiştim..Diğer cupcake kalıplarından çok daha kullanışlı ve pratikler..))Bilginize!


Kasım ayında,Ebru'cuğun Amerika'dan gelen arkadaşının evine Wilton'un sayfasından sipariş etmiştik.Sağolsun kendisi de bize kırmayıp getirmişti..Tekrar teşekkürler!)


Dulce de Leche(Süt Karameli):İtalya'dan
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler