Merhabalar,
Geçtiğimz hafta evdekiler benden butterkuchen istediler..Özellikle de şekerli ve mayalı olandan diye de tenbihlediler..
Yaptım çok nefis yumaşacık oldu..Güzel de kabarmıştı ayrıca..Üzerine koyduğum tereyağ ve şeker harika bir lezzet katıyor pastaya..İstenirse üzerine bunların yanı sıra file badem veya kalem badem de eklenebilir..Biz kızılcık marmelatı ile yemeyi sevdiğimizden yine aynı şekilde tükettik..)
Kısmetlisi olarak da bir arkadaşım gelmişti..Çok hoşuna gitti,değişik bir lezzet olduğunu vurguladı..Biraz önce gelecek misafirlerine bunu yapacağından benden acilen tarif eklememi istedi..Ben fotoğraf çekmediğimden (artık pek hevesim kalmadı)eski yıllarda yaptığımın fotoğraflarını sizlerle paylaşıyorum..Acemi fotoğrafları ile idare edersiniz artık..)
Not:Ayşe'cik,ekledim senin tarifi..takıldığın yerler olursa mail at yine tatlım..
Malzemeler
125 gr şeker
42 gr yaş maya
250 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
yaklaşık 2 su bardağı un (fazlada olabilir)
üzerine sürmek için 1 çay bardağından az süt
Üzeri için tereyağ
üzerine serpiştirmek için toz şeker
Hazırlanışı
Süt ılıtıp 2 yemek kaşığı şekerle maya eritilip 10 dk bekletilir.Arkasından diğer malzemeler eklenip ele yapışan bir hamur elde edilip,mayalanması için üzerine bir örtü örtülüp bekletilir.
Hamurunuz mayalandığında, unlanmış zeminde merdane ile açılıp yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine fırça yardımı ile süt sürülür.
Sütü sürdükten sonra,eşit aralıklarla hamurun üzerinde baş barmağınızla oyuklar açınız.
Açmış olduğunuz her bir oyuğa minicik tereyağ parçaları koyup,üzerine bol toz şeker serpiştiriniz.
Ne kadar bol şeker ekilirse o kadar lezzetli olur.Bilgilerinize..
10 Dk kadar bekletip, 175 c de yaklaşık 35 dk pişiriniz.
Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine temiz bir örtü ile kapatıp 5 dk bekletiniz.
Ilındıktan sonra da dilimleyip kahve veya çay eşliğinde afiyetle yiyiniz..)
NOT:Fotoğraftaki yağlı pasta verdiğim ölçülerin yarısı ile yapılmıştır arkadaşlar..Ben bu sefer yaptığımı tam ölçü ile yapmıştım..Bilgilerinize.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder