Cantuccini mit Mohn / Haşhaşlı Biscotti veya Selanik Gevreği

Aklımda hiç biscotti yapmak yoktu halbuki..Geçtiğimiz hafta yaptığım tart tabanı güzel olmayınca, ortaya bu biscottiler çıkıverdi..Sizde güzel olmadı dediğiniz tart tabanlarını,belki bu şekilde değerlendirebilirsiniz..Kolay gelsin sizlere..
Biscotti
Malzemeler
3 yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 yemek kaşığı tepeleme haşhaş(mohn)
1 su bardağı un
Biscotti
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz,limon kabukları köpük olana dek 3-5 dk çırpılır.

Unu ilave edilip, tekrar çırpılıp, kelepçeli kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 C de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Fırından çıkartılıp soğuması beklenir.

İyice soğuduktan sonra, dilimlenip yağlı kağıt serili fırın tepsisine
konulup,175 de ki ısınmış fırında 25 dk kadar fırınlanırlar..
Biscotti
Not:Öyle nefis ve lezzetli oldular ki,iyi ki yapmışım dedim..İçersinde yağ olmadığından,tıpkı pastanedeki biscottiler tadında idiler..Bilgilerinize!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler