Bu makarna sosunu Italyan bir komsumdan ögrenmistim.Bildiginiz gibi Italyanlar makarnalari ve soslariyla ünlüler.O arkadasimdan sadece üc tarif alabildim,daha fazla alamadan buralardan maalesef tasindi.Birisi bu sos,digerleri,bolognese ve lazanya.Diger tarifleri de yakinda sizlere veririm.
MALZEMELER:
1 kutu hazir konkase domates
1 adet kücük kuru sogan
1 adet havuc
yarim cay bardagi su
3-4 yemek kasigi zeytin yagi
taze veya kuru feslegen
oregano veya kekik
karabiber
tuz
üzeri icin parmesean veya herhangi bir rendelenmis kasar peyniri
bir paket istediginiz cesit makarna
YAPILISI:
Ilkönce bir tencereye kücük dogranmis sogan ve kücük küpler halinde kesilmis havuclari zeytinyagi ile birlikte kavurun.Domatesleri ve yarim cay bardagi suyu katin.tuzunu ve baharatlari da ekleyip kisik ateste yarim saat kadar pisirin.
Makarnalari bol suyla bildiginiz gibi haslayin.Servis tabagina makarnalari koyup,üzerine sosu dökün ve onlarin üzerlerine de kasar peynirini serpip servis yapin.
MALZEMELER:
1 kutu hazir konkase domates
1 adet kücük kuru sogan
1 adet havuc
yarim cay bardagi su
3-4 yemek kasigi zeytin yagi
taze veya kuru feslegen
oregano veya kekik
karabiber
tuz
üzeri icin parmesean veya herhangi bir rendelenmis kasar peyniri
bir paket istediginiz cesit makarna
YAPILISI:
Ilkönce bir tencereye kücük dogranmis sogan ve kücük küpler halinde kesilmis havuclari zeytinyagi ile birlikte kavurun.Domatesleri ve yarim cay bardagi suyu katin.tuzunu ve baharatlari da ekleyip kisik ateste yarim saat kadar pisirin.
Makarnalari bol suyla bildiginiz gibi haslayin.Servis tabagina makarnalari koyup,üzerine sosu dökün ve onlarin üzerlerine de kasar peynirini serpip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder