Tırtıl Kurabiye
Merhabalar dostlar:)
Nasılsınız?
Dedim ya yoğun günler yaşıyorum diye, sizlere uğrayamıyorum felan.. Sebebini soran arkadaşlarım oldu:) Açıklayayım istedim...
Biliyorsunuz ki memleketimi, köyümü çok çok seviyorum..Lakin hayat bazen bizleri sürükleyebiliyor rüzgarında..
Gümüşhaneden geçen yıl mayıs ayında dönmüştük ama babam bağlarını koparmamış ve sürekli gidip gelme yapıyordu orayla..
Buna bir son vermek amacıyla, babama yapılan bir teklif çok çok makul geldi bize, günümüz şartlarında haytımızı kazanmakta, geçinmekte çok zor.. Hele Anadolu'da çok daha zor.. Reddedilmeyecek bu teklifi babamda fikrimizi alarak kabul etti ve yine bize Gümüşhane yolları göründü canlarım.. Evet taşınıyoruz!!!
Hemde önümüzdeki hafta.. Köye iki ayda bir sürekli gelip gideceğiz ama ne varki gidiyoruz:) Üzülüyormuyum? Biraz ama bizler için daha güzel imkan ve şartlar olacağından seviniyorum.. Ne derler bilirsiniz, insanın doğduğu değil, doyduğu yerdir asıl yeri:) Her yer memleketimiz, her yer vatanımız o yüzden mutluyum..
Evimiz bugün kiralandı Gümüşhanede, 7 katlı bir apartmanın 7.katında oturacağız nasipse:)
Sizlerle bağlantımız da kopmayacak:) Babam bilgisayrımı yenileme sözü verdi hemde gider gitmez:)) Harika:) Çünkü o da biliyor buraları ve buradaki dostlarımı nasıl sevdiğimi:)
Bu yıol sizlere köye gelip gittikçe köyümüzden, doğu karadenizde gezdikçe oralardan bol bol fotoğraf paylaşacağım eminim:))
Hem belki Gülbeşekerim de gelir oraya karşılaşırız:))
Benimle ve ailemle ilgili bunca haberden sonra güzel bir kurabiye tarifi vereyim sizlere:) Hım? Hepimizin bildiği artık klasikler arasına yerleştirdiğimiz bir kurabiye:) Bende de tarifleri vardı ama fotoğrafları kötü olduğundan yenilemeye karar verdim:) Yaptığımda yeniden fotoğrafladım ve sizlerle buluşturuyorum:))
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı tozşeker
2 yumurta
Yarım pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığınca un (aşağı yukarı 4-4,5 su bardağı)
Piştikten sonra:
reçel, çikolata
hindistan cevizi, toz fıstık
Yapılışı:
Kabartma tozu, vanilya, kakao ve un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
İçerisine 2 çorba kaşığı un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır.
Azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır.
Tırtıl kurabiye aparatı ile hamur şekillendirilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Hamurun tamamı şekillendirildikten sonra 170 derecede pişirilir.
İsteğe bağlı olarak bir ucu reçele veya çikolataya bndırılıp, hindistan cevizi ya da fıstığa batırılarak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Etiketler:
Bisküvi ve Kurabiye,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder