Çorbaya gelince düğün çorbası adı üstünde muhteşem bir tat.
Malzemeler
- 3 adet kuzu gerdan
- 1 adet soğan
- kotanyı kekik
- kotanyı kırmızı biber
- kotanyı karabiber
- 2-3 kaşık yoğurt
- 2 kaşık un
- 1 adet yumurta
- 1/2 limonun suyu
Yapılışı
Yıkanan gerdan etleri Düdüklü tencereye yerleştirilir.1 adet soğan bütün olarak konulur.Tuz,karabiber biraz kekik ilave edilip üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile pişirilir.Pişen etler tencereden bir kevgir yardımı ile çıkarılır.Et suyu ince süzgeçten süzülür.Didiklenen gerdan etleri et suyunun içine ilave edilir.Derin bir kapta yoğurt,un,yumurta ve limon suyu ile hazırlanan meyanesi içerisine biraz et suyu ilave edilerek boza kıvamına gelince karıştırarak yavaş yavaş et suyuna karıştırılır.Üzerine biraz tereyağ ile kırmızı biber gezdirilir
Bu arada Kotanyı Sofrasında bir tık sizi bekliyor.Hadi bir tıkAfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder