Fırında Etli Biber Dolması
Merhabalar sevgili dostlar umarım iyisiniz size sepet sepet sevgiler getirdim bugün dağıtıyorum yine :)
Bugün öyle bir çalıştım öyle bir tempo yaptım ki anlatamam:)) Cankuşumla paylaştım mesajlaşma esnasında..:)) Ne mi yaptım?? Lokum, muffin, pasta, poğaça, salata, kurabiye, baklava, kol böreği evet tam olarak bunların hepsini yaptım:)) Babam ve kardeşim yine Gümüşhaneye gidiyorlar 15 günlüğüne malum kardeşim benim yaptıklarım olmadan yaşayamıyor onu idare edecek şeyler yaptım bugün yarın sabah hayırlısı ile çıkıyorlar yola:)) Baya bir yoruldum ama çok zevkli idi:))
Bir de bu dolmaları yaptımm akşam yemeği için:)) Taze taze de size sunayım dedim:)) Buyurmazmısınız:)) Kuzine de piştiler:))
Bir de sevgili arkadaşlarım; özlem ve limon çiçekleri, beni blog ödülüne layık görmüşler kendilerine çok teşekkür ediyorumm:))
Malzemeler:
1 kg. mini dolmalık biber
100 gr. kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydonoz
1-2 dal dereotu
3 dal taze nane
1 çay bardağı pirinç
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzerine:
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Biberler ayıklanıp yıkanır.
İç malzemesi için; derin bir kaba kıyma alınıp üzerine mini doğranmış soğanlar, ince kıyılmış maydonoz, dereotu ve taze naneler, yıkanmış pirinçler, mini doğranmış domatesler, salça, tuz, karabiber eklenip yoğrulur. Hazırlanan iç malzeme dolma biberlerin içine paylaştırılıp en üstlerine domates ile kapak yapılıp fırın tepsisine dizilir..
Bir tavada sıvıyağda salça kavrulur ve suyu eklenip fokurdamaya başlayınca tuzu eklenip dolmaların üzerine dökülür ve hazırlanan tepsi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır..
Afiyet bal şeker olsun:))
Etiketler:
ana yemekler,
Dolmalar ve Sarmalar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder