Bu aralar iş yerimiz ve evimiz çok yoğun geçiyor..Akşamları geç saatte eve gidip doğru mutfağa giriyorum..Gece yarılarına kadar pasta kurabiye yapmaktan fenalık geldi içime..Artık son tartı dün gece yapıp,mutfağa kiliti vurdum diyebilirim..))
Sırası ile anneciğin toplantısı,akraba mevlitleri,doğum günleri ve üst üste denk gelen mecburi ziyaretler..Belki inanmayacaksınız ama son 10 günde, 10 kek-pasta,4-5 çeşit kurabiye,6 değişik tart yapıp rekor kırmışım..Ne yazıkki hepsinin fotoğrafını çekme şansım olmadı..
Sağlıklı güzel günler diliyorum sizlere..
Malzemeler
150 gr bitter
1 paket droetker kakao
150 gr tereyağ
1 portakal kabuğu rendesi
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem tozu
2-3 damla badem esansı
2 su bardağı kadar un (az gelirse ilave)
Hazırlanışı
Çikolata,tereyağ benmaride eritilir.
Şekeri,kakaosu,badem esansı,portakal kabuğu eklenip çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Badem tozu eklenip çırpılır.
Unu eklenip çırpılır.
Mikser kaldırılıp elle yoğrulmaya başlanır.
Hamur ele yapışıyorsa un ilavesi yapılır ve buzdolabında en az 1 saat bekletilir.
Hamurdan büyük bir parça kopartılıp rulo yapılıp 1 parmak genişliğinde kesilir.
Her parça elle inceltilip, kalıpla kesilip,pudra şekerine batırılıp tepsiye dizilir.
Önceden ısınmış fırında 9-10 dk tutulur.Fazla kalınca sert oluyor dikkatinize!
Soğuduktan sonra kurabiyelerin tekine karamel sürülüp, diğeri üzerine konulur.
bknz:üstteki foto
Bazılarını şekere batırmadan pişirmiştim..)Öylede güzel olmuşmuş..))
Dulce de Leche İtalya'dan..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder