Erdbeertorte / Çilekli Tart

Merhabalar Arkadaşlar,

Çilek zamanı olunca,mutfağımızda bol bol çilekli tartlara,pastalara ve reçellere yer verilmekte bu aralar..Her şey mevsiminde güzel ve lezzetli oluyor..Bu yüzden bol bol çalışmalar var bizde..

1 Mayıs için harika bir şarlot yapmıştım..Nedense fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmedi..Sanırım bloglardan uzak kalınca fotoğraf çekmekten de uzak kalmışım..Gerçi şimdilerde de pek hevesli olduğum gözlenmese de yine ben bloguma bir şeyler eklemek
için gayret gösteriyorum..

Her şey gönlünüzce olsun...Sevgiler benden sizlere..

Çilekli Tart

Tartı için:
2 yumurta
75 gr şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un



Kreması için:

1 paket pişmeyen puding (Dr.Oetker - Crème Olé) (ben paradies creme kullandım)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
süt

Tepesi için:
Çilek,tart jöle(tortenguss ) ve fıstık tozu

Çilekli Tart

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.

Limon kabukları eklenip çırpılır.

Un eklenip spatula ile iyice karıştırılır.Kesinlikle mikserle çırpılmayacak..

Yağlanmış tart kalıbına dökülüp 15 dk kadar 175 c de pişirilir.

Pişip pişmediği kürdan yöntemi ile yapılır.

3

Kreması:

Pudingler, üzerindeki tarife göre hazırlanıp birbirleriyle karıştırılıp tartın üzerine yayılır.

Üzerine çilekler yerleştirilip tart jöle dökülür.

Tepelerine fıstık serpiştirilir.

dolgukermasi7503

Not:Pudingleri hazırlarken verilen süt ölçeğinin tamamını kullanmayınız..Aksi takdirde pudinginiz çok yumuşak olur.Çok yumuşak seviyorsanız üzerindeki ölçüden şaşmayınız..)Biraz katı olsun diyorsanız,süt miktarını 1/2 çay bardağı kadar azaltınız..)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler