Merhabalar Arkadaşlar,
Çilek zamanı olunca,mutfağımızda bol bol çilekli tartlara,pastalara ve reçellere yer verilmekte bu aralar..Her şey mevsiminde güzel ve lezzetli oluyor..Bu yüzden bol bol çalışmalar var bizde..
1 Mayıs için harika bir şarlot yapmıştım..Nedense fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmedi..Sanırım bloglardan uzak kalınca fotoğraf çekmekten de uzak kalmışım..Gerçi şimdilerde de pek hevesli olduğum gözlenmese de yine ben bloguma bir şeyler eklemek
için gayret gösteriyorum..
Her şey gönlünüzce olsun...Sevgiler benden sizlere..
Tartı için:
2 yumurta
75 gr şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
Kreması için:
1 paket pişmeyen puding (Dr.Oetker - Crème Olé) (ben paradies creme kullandım)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
süt
Tepesi için:
Çilek,tart jöle(tortenguss ) ve fıstık tozu
Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.
Limon kabukları eklenip çırpılır.
Un eklenip spatula ile iyice karıştırılır.Kesinlikle mikserle çırpılmayacak..
Yağlanmış tart kalıbına dökülüp 15 dk kadar 175 c de pişirilir.
Pişip pişmediği kürdan yöntemi ile yapılır.
Kreması:
Pudingler, üzerindeki tarife göre hazırlanıp birbirleriyle karıştırılıp tartın üzerine yayılır.
Üzerine çilekler yerleştirilip tart jöle dökülür.
Tepelerine fıstık serpiştirilir.
Not:Pudingleri hazırlarken verilen süt ölçeğinin tamamını kullanmayınız..Aksi takdirde pudinginiz çok yumuşak olur.Çok yumuşak seviyorsanız üzerindeki ölçüden şaşmayınız..)Biraz katı olsun diyorsanız,süt miktarını 1/2 çay bardağı kadar azaltınız..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder