Etimek Tatlısı


24 saatin az geldiği günler yaşıyorum.Çok şükür şikayetçi değilim ama biraz!yorucu.İşe git iftar için koşturarak akşam eve gel,iftara 30 dakika kalmış koştur masayı hazırla,yemekleri ısıt,İftar sonrası mutfağı topla,ertesi günün iftar menüsünü çorbasından tatlısına hazırla,sahur için hazırlık yap aaaaaa saat 23:00 olmuş bile.Hemen yat sahura kalkman lazım .Sahura kalk masayı hazırla,topla,tekrar yat 2 saat sonra tekrar kalk hazırlan hadi işe.
Aynen tempo bu çok şükür Allah tuttuğumuz oruçları kabul eder inşallah.Bu arada geriden izlemeye devam ediyorum ama benim yaptıklarımı resimleyip iki satır yazacak zamanım kalmıyor.Sağlık olsun izleyenlerim sağolsun
Bu tatlı da herkesin bildiği bir tatlıdır ama güzel ve hafif bir tatlıdır tavsiye ederim
Malzemeler
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi

Yapılışı

  1. 2 su bardağı şekeri bir ateşe koyup karıştırarak eritin içine çok dikkatlice 2 su bardağı sıcak suyu koyup iyice karıştırın
  2. Şekeri çok yakmayın ki acı bir tat olmasın
  3. etimekleri bu karamelize olmuş şerbet ile ıslatarak borcamınıza dizin
  4. diğer bütün malzemeyi vanilya ve hindistan cevizi hariç iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
  5. Ateşten indirince vanilyayı ilave edip mikserle bir 5/10 dakika karıştırın
  6. Muhallebinizi etimeklerin üzerine döküp üzerini hindistan cevizi ile süsleyin

Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler