İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLEYİP,BU KATİLLERİ KINIYORUM..
Fasulye makarnası Trabzon'da yaz aylarının vazgeçilmezidir..Tamamen memleketimize ait olan bu yemeğe doyum olmaz..Tencere tenecere yapılıp,patatesler haşlanıp,salatalıklar soyulup,karpuzlar kesilip,birde komşular eklenince,baklava-böreği bile aratmaz..Fasulye severler için çok nefis,değişik bir alternatif olacaktır..Benim gibi fasulye yemeyenler de,sadece fotoğrafa bakmakla yetinecekler..)Afiyet olsun!
Malzemeler
1 kg ayşe kadın fasulye
3 adet iri soğan
tuz
3-4 diş sarımsak
3 kaşık tereyağ
Hazırlanışı
Fasulyeler iyice yıkanıp tepeleri alınır.
Soğanlar yemeklik olarak iri iri doğranır.
Hepsi bir tencereye konulup,üzerine su doldurulup,tuzu eklenip,yumuşayıncaya kadar haşlanır.(tıpkı makarna gibi)
Haşlanan fasulyeler,daha sonra süzdürülüp bırakılır.
Yayvan bir tencereye sarımsak ve tereyağ eklenip eritilir.
Arkasından fasulyeler eklenip bir taşım pişirilip servise hazır edilir.
Servis edilirken yanında haşlanmış patates,salatalığı ve karpuzu atlamayınız lütfen..)
Ellerinize sağlık!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder