Merhabalar,
Cumartesi günü kuzenimde ki dua da hazırladığımız favayı paylaşmak istedim sizlerle bugün..Fava tek kelimeyle lezzet bombası idi,kimileri de sevmedi ve tadına bakmadılar..Sizler fava seviyorsanız,denemek isterseniz lütfen tarifime bir göz atınız..Şimdiden ellerinize sağlık..
Malzemeler
250 gr İç Bakla
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
Hazırlanışı
Baklayı yıkayıp bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Daha sonra çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırıp doğranmış dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karışımı bir borcama döküp soğumaya bırakın.
Üzerini dereotu ile süsleyerek kare kare kesip servis yapın..
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder