Yemek Etkinligi'ne katildigim ikinci tarifim ise yukarida gördügünüz kurabiyelerim.Bunlar Isvicre'de sevilen, marketlerde ve pastanelerde de satilan ve bazi kafelerde kahvenin yaninda ikram edilen bir kurabiye cesididir.Bunun özelligi sert olmasi.Tadi cok nefis bir kurabiye begeneceginizden eminin.
MALZEMELER:
100 gr tereyagi veya margarin,
1 yumurta,
100 gr tozseker,
1 cimdik tuz,
125 cekilmis findik(kavrulmamis),
150 gr un,
1 yumurta sarisi,
Bitter cikolata.
YAPILISI:
Oda sicakliginda bekleyen yagi mikserle cirpalim.Tozseker,yumurta ve tuzu da ekleyip karisim acik renk alincaya kadar cirpmaya devam edelim.Findiklari da katalim,ardindan unu üzerlerine eleyip bir hamur yoguralim.Buz dolabinda yarim saat kadar bekletelim.Daha sonra hamurumuzu merdane ile bir parmak kalinliginda olacak sekilde acip, 1'e 5 cm uzunlugunda keselim.Yumurta sarisini üzerlerini sürerek 200 dereceli önceden isitilmis firinda 10-15 dakika kadar pisirelim.Pisip soguduktan sonra istege göre uclarini benmari usulde eritilmis cikolataya batiralim.
AFIYET OLSUN!
MALZEMELER:
100 gr tereyagi veya margarin,
1 yumurta,
100 gr tozseker,
1 cimdik tuz,
125 cekilmis findik(kavrulmamis),
150 gr un,
1 yumurta sarisi,
Bitter cikolata.
YAPILISI:
Oda sicakliginda bekleyen yagi mikserle cirpalim.Tozseker,yumurta ve tuzu da ekleyip karisim acik renk alincaya kadar cirpmaya devam edelim.Findiklari da katalim,ardindan unu üzerlerine eleyip bir hamur yoguralim.Buz dolabinda yarim saat kadar bekletelim.Daha sonra hamurumuzu merdane ile bir parmak kalinliginda olacak sekilde acip, 1'e 5 cm uzunlugunda keselim.Yumurta sarisini üzerlerini sürerek 200 dereceli önceden isitilmis firinda 10-15 dakika kadar pisirelim.Pisip soguduktan sonra istege göre uclarini benmari usulde eritilmis cikolataya batiralim.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder