Yapilisina gelince de
MALZEMELER:
500 gr un
bir bucuk seker kasigi tuz
1 seker kasigi tozseker
60 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusamis)
yarim paket yasmaya
300 ml ilik süt
üzeri icin bir yumurta sarisi ve bir kac tane kuru üzüm
YAPILISI:
Unu yogurma kabina eleyin.Ayri bir tasta ilik sütle mayayi eritin ve unun üzerine bosaltin.Tereyagini,tuzu ve sekeri de ekleyip cok iyi yogurun.(eger süt az gelirse cok az daha ekleyebilirsiniz)Hamurun üzerini örtüp yarim saat kadar kabarmasini bekleyin.Hamur kabardiktan sonra cesitli sekiller yapip yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizin.Tekrar 20 dakika kadar kabartmaya birakin ve daha sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp, önceden isitilmis 220 dereceli firinda kizarana kadar pisirin.
Berkin burada hamuru yogurken
burada da grittibenz icin hamurdan portakal büyüklügünde parcalar kopartip oval sekli vermis
bu resimde adam seklinde yanlardan makasla kesmis
ve bura da da annesi üzerine yumurta sarisi sürüp Berkin de kuru üzümlerden göz yaptiktan sonraki pisirilmis hali
burada da yaptigimiz diger sekiller de hepsi birarada görülüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder