Malzemeler
- 175 gr tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık
- 1 çay kaşığı ince kıyılmış limon kabuğu rendesi
- minicik tuz
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzeme karışıp iyice yoğrulup 30 dk kadar buzdolabında dinlendirilir. Küçük parçalar kopartılıp avuç içersinde yuvarlanıp tepsiye dizilir. İşaret parmağı ile kurabiyelerin ortasına bastırılıp ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir. Soğuduktan sonra da dilediğniz marmelat veya değişik alternatif reçellerle süsleyip ikram edebilirsiniz.Dilerseniz sade kurabiye olarak kalıplarla kesip şekil verip pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder