Bu hafta sonu mutfağımız da hummalı bir çalışma olacak..Tencere tencere dolmalar,kurabiyeler,kişler,kekler,muffinler,tuzlu kurabiyeler ve börekler pişecek..İlk pişen kurabiyeler olduğundan onları paylaşmak istedim öncelikle..
Bu kurabiyelerin ve diğerlerinin yapımında bana yardımcı olan Banu'cuğuma çok teşekkür ederim..Bu nefis kurabiyeleri hepinize şiddetle tavsiye ediyorum..))
Malzemeler
1 yumurta+ 1 yumurta sarısı
minicik tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık tozu
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi yoğurup buzdolabında en az 1 saat bekletin.(ben 1 gece beklettim)
Hamuru merdane ile açıp kalıplarla kesip 175 c de en az 15 dk kadar pişirin.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben çikolata ile renklendirdim..
Sizler dilerseniz toplar halinde de yapıp yumurta akına ve fındığa bulayabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder