Yemek saati programindan görüp denedigim cok güzel ve hafif bir tatli. Tavsiye ederim
Malzemeler
100 gr tereyag veya margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta sarisi
2 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi karbonat
aldigi kadar un
serbeti icin
2,5 su bardagi toz seker
2,5 su bardagi su ( ben üc bardak koydum)
yarim limonun suyu
yapilisi
Yumurta sarisi ve margarini bir kabin icine alip elimizle karistiralim. Sonra diger malzemeleri, en son unu katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim. Merdane ile kalin olmayacak sekilde acalim. Cay bardagi ile yuvarlak sekiller keselim. Dört yuvarlagi birbirinin yarisna kadar gelecek sekilde üst üste dizelim. En alttakinden baslayarak rulo yapalim, ortadan ikiye keselim. Böylece iki tane gülümüz olacak. Kalan yuvarlaklara da ayni islemi uygulayalim. Hepsini tepsiye dizelim, 170-180 derece firinda pisirelim. Serbetimizi hazirlayalim, pisen tatlinin üzerine soguk serbeti dökelim.
Not: Isterseniz hamuru yogururken kirmizi gida boyasi katabilirsiniz ben bir kac damla koydum.
AFIYET OLSUN!
Malzemeler
100 gr tereyag veya margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta sarisi
2 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi karbonat
aldigi kadar un
serbeti icin
2,5 su bardagi toz seker
2,5 su bardagi su ( ben üc bardak koydum)
yarim limonun suyu
yapilisi
Yumurta sarisi ve margarini bir kabin icine alip elimizle karistiralim. Sonra diger malzemeleri, en son unu katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim. Merdane ile kalin olmayacak sekilde acalim. Cay bardagi ile yuvarlak sekiller keselim. Dört yuvarlagi birbirinin yarisna kadar gelecek sekilde üst üste dizelim. En alttakinden baslayarak rulo yapalim, ortadan ikiye keselim. Böylece iki tane gülümüz olacak. Kalan yuvarlaklara da ayni islemi uygulayalim. Hepsini tepsiye dizelim, 170-180 derece firinda pisirelim. Serbetimizi hazirlayalim, pisen tatlinin üzerine soguk serbeti dökelim.
Not: Isterseniz hamuru yogururken kirmizi gida boyasi katabilirsiniz ben bir kac damla koydum.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder