Güveç severmisiniz?Biz bayılıyoruz güveçde pişen yemekler daha bir lezzetli oluyor sanki.Güvecim gerçek topraktan bir güveç alındıktan sonra içerisi kuyruk yağı ile iyice yağlanıp 8 saat kadar binbir rica ile en yakın lahmacun fırınında boş olarak ısıtıldı ya da tekrar pişirildi artık nasıl denirse.Böyle yapılınca güveç çok daha uzun ömürlü oluyormuş.
Malzemeler
- 500 gr yağsız,kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- bol domates (kabukları soyulmuş)
- 5-6 adet sivri biber
- 2 adet iri kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- tuz,karabiber,kırmızı toz biber,toz fesleğen,kekik (Kotanyı baharatları kullanmaya devam ediyoruz)
- 2 kaşık tereyağ
Yapılışı
Yıkadığımız etleri önce yemeklik doğranan bir adet soğan ve tereyağ ile tencerede biraz soteledim.Etler suyunu bırakıp çektikten sonra biraz su ilavesi ile yarı yumuşayacak kadar pişirdim.(bizimkiler etleri iyice pişmiş sevdiği için böyle yaptım.Siz çiğden de koyabilirsiniz)
Alacalı doğradığım patlıcanları,kabakları ve patatesi isteğiniz büyüklükte doğrayıp bir kapta bekletirken güvecin altına kabukları soyulmuş halka halka doğranmış domatesleri dizdim.Üzerine biraz irice doğranmış soğanları ve sarımsakları koydum.Doğranmış sebzeleri,çekirdekleri çıkarılmış doğranmış biberler ile domatesleri üzerine yaydım.Yarı pişmiş etin suyuna baharatları ilave edip iyice karıştırıp sebzelerin üzerine döktüm.Folyo ile kapattığım tenceremi 200 derecede fırında yaklaşık 2 ya da 2,5 saat pişirdim.Folyoyu açtığımda etrafa yayılan kokuyu tarif edemem
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder